BLAASKAPEL "DE FRAPS" OOSTENRIJK 2014

Blaaskapel "de Fraps" uit Leuth is in 2014 voor de 5e keer in haar 46 jarig bestaan naar Oostenrijk gegaan. Onze kapel is door de Musikkapelle uit Virgen uitgenodigd om te komen musiceren. We werden zaterdagmiddag verwelkomt door de muzikanten van Musikkapelle Virgen. De voorzitter van deze kapel deelde ons mede dat wij waren genomineerd om aan de zogenaamde Cold Water Challenge deel te nemen (deze nominatie is te zien via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=3DjCtueWTl4). Dit is een uitdaging waarin de muzikanten in koud water, muziek moeten maken. Als de uitdaging niet voor 20:00 uur, dezelfde dag, werd volbracht, zou dit "de fraps" twee kratten bier en een fles sterke drank kosten. Na het ontvangst volgde een korte repetitie om de puntjes weer op de "i" te zetten. 

 

Voordat er zaterdagavond begonnen kon worden met het concert, werd eerst aan de uitdaging voldaan. De uitvolkorene om voor de fraps in het koude water te gaan staan waren Bert en Mieke, die 1 augustus 20 jaar geleden gehuwd zijn in Virgen. Zij hebben dit vrijdags uitbundig gevierd, waarna een beetje afkoeling wel gewenst is. Via de volgende link is het bewijs van de challenge te zien: https://www.youtube.com/watch?v=yfIjzhy4GjQ. Vervolgens heeft de fraps de volgende verenigingen genomineerd: Blaaskapel "Die Orginal Maastaler"uit Heijen, "Alpenländer blaaskapel" uit Huijbergen en "Die Orginal Fenntaler Musikanten" uit Veenendaal. Na deze challenge heeft de fraps het eerste concert van de reis gegeven.

 

Dit concert duurde 1,5 uur en was goed bezocht. Na afloop van het concert kregen de muzikanten een staande ovatie, waarna er nog enkele toegiften werden uitgevoerd. Hierna was het tijd voor een overheerlijke pizza die werd aangeboden door de Musikkapel uit Virgen. Natuurlijk werden er ook enkele versnapperingen door de muzikanten genuttigd, maar niet te veel want de volgende morgen stond er een ochtendconcert op het programma.

 

Op de maandag vond de jaarlijkse "frapsdag" plaats, waar een stevige bergtocht naar de Arnitz Alm op een hoogte van 1848m. Hier werd een overheerlijk buffet geserveerd, wat zeer welkom was na deze zware tocht. Eenmaal terug in het dal werd er 's avonds bij café Sinne een stanchen gegeven, waarna nog een gezellige avond volgde.

 

Dinsdagavond was het volgende optreden in Matrei gepland. Er was veel belangstelling, maar door de regenval en de kou liep het plein vroegtijdig leeg. Dit werd woensdagavond gecompenseerd door een fantastisch optreden in Lienz. Waar het publiek in grote getalen aanwezig was en tot de laatste noot van ons concert heeft genoten. Dit was te merken aan de overweldigende reacties vanuit het publiek. 

 

 

 

 Welkoms woord

Repetitie

Repetitie

Avond concert Virgen

Avond concert Virgen

Lekker Pizza eten

Ochtend concert Virgen

Ochtend concert Virgen

Ochtend concert Virgen

Ochtend concert Virgen

Frapsdag 2014

 

Frapsdag 2014

Frapsdag 2014

Frapsdag 2014

Frapsdag 2014

Matrei 2014

Matrei 2014

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.